0

ارتباط دیابت و میوه ها

ارتباط دیابت و میوه ها

ارتباط دیابت و میوه ها

در این پست از سایت تفریحی آلناز قصد داریم به بررسی ارتباط دیابت و میوه ها بپردازیم. شاید شنیده باشید که اگر دیابت دارید نمی توانید میوه بخورید. میوه دارای کربوهیدرات و نوعی قند طبیعی به نام فروکتوز است که می تواند سطح قند خون شما را افزایش دهد. اما همچنان می تواند بخشی از برنامه غذایی شما باشد. سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی قدرتمندی به نام فیتوکمیکال است.

به لطف مواد شیمیایی گیاهی، خوردن میوه ممکن است خطر بیماری قلبی، سرطان و سکته را کاهش دهد و سلامت کلی شما را تقویت کند. این مهم است زیرا دیابت با خطر بالاتر بیماری قلبی و سایر مشکلات مرتبط است.

بسیاری از میوه ها نیز سرشار از فیبر هستند. فیبر هضم را کند می کند و به جلوگیری از افزایش قند خون کمک می کند. همچنین باعث می شود احساس سیری بیشتری داشته باشید که می تواند به شما در حفظ وزن سالم کمک کند.

میوه ها چگونه بر قند خون تأثیر می گذارند؟

از آنجایی که میوه ها کربوهیدرات دارند، قند خون شما را بالا می برند. بنابراین مهم است که کربوهیدرات هایی را که می خورید بشمارید و آنها را با دارو، رژیم غذایی و انتخاب سبک زندگی متعادل کنید. اگر در کنترل قند خون خود مشکل دارید، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

یک وعده میوه 15 گرم کربوهیدرات دارد. اما اندازه سرو بسته به نوع میوه می تواند بسیار متفاوت باشد. به عنوان مثال، شما 15 گرم کربوهیدرات از:

  • 1/2 سیب یا موز متوسط
  • 1 فنجان شاه توت یا تمشک
  • 3/4 فنجان زغال اخته
  • 1 1/4 فنجان توت فرنگی کامل
  • 1 فنجان خربزه
  • کشمش 1/8 فنجان

کربوهیدرات تنها عددی نیست که باید در نظر داشت. شاخص گلیسمی یا شاخص گلوکز (GI) نشان می دهد که چگونه یک غذا بر قند خون شما تأثیر می گذارد. غذاهایی که در مقیاس پایین هستند آن را به آرامی بالا می برند. کسانی که در مقیاس بالا هستند آن را به سرعت بالا می برند.

خوردن بیشتر غذاهای با GI پایین می تواند به شما کمک کند قند خون خود را کنترل کنید. اما ممکن است همیشه برای شما خوب نباشند. یک آب نبات و یک فنجان برنج قهوه ای می توانند ارزش GI یکسانی داشته باشند. هنگام انتخاب غذا، حتماً تغذیه را در نظر داشته باشید.

یک وعده بزرگ از یک غذای با GI پایین معمولاً قند خون شما را به اندازه مقدار کمی از یک غذای با GI بالا افزایش می دهد. بنابراین کارشناسان همچنین از بار گلیسمی (GL) استفاده می‌کنند، اندازه‌گیری که شامل اندازه بخش و همچنین عدد GI می‌شود تا جزئیات بیشتری در مورد این اثرات ارائه دهند. به عنوان مثال، یک پرتقال دارای GI 52 است اما بار گلیسمی آن 4.4 است که پایین است. یک آب نبات با GI 55 ممکن است GL 22.1 داشته باشد که بالاست.

راه های سالم برای خوردن میوه

گام های کوچک می تواند تفاوت زیادی در سطح قند خون شما ایجاد کند. حتما:

  • مراقب اندازه وعده های خود باشید، به خصوص با میوه های خشک. دو قاشق غذاخوری کشمش به اندازه یک سیب کوچک کربوهیدرات دارد.
  • در صورت امکان میوه تازه یا منجمد را انتخاب کنید. میوه های فرآوری شده مانند سس سیب و میوه های کنسرو شده در شربت یا آب میوه اغلب کربوهیدرات بیشتری دارند و می توانند قند خون شما را بالاتر از میوه های تازه افزایش دهند.
  • هنگامی که میوه های خشک یا فرآوری شده می خورید، برچسب آن را بررسی کنید. بسیاری از آنها شکر اضافه کرده اند و اندازه سرو می تواند بسیار کوچک باشد.
  • به راحتی از آب میوه استفاده کنید. کربوهیدرات بالایی دارد: هشت اونس آب سیب ۲۹ گرم کربوهیدرات دارد. و فیبر برای کند کردن هضم و جلوگیری از افزایش قند خون مانند میوه کامل ندارد. تحقیقات حتی نوشیدن مقدار زیادی آب میوه را با خطر بالاتر دیابت نوع 2 مرتبط می کند.
  • میوه خود را در طول روز پخش کنید. به جای دو وعده صبحانه، یکی را در صبحانه و دیگری را در ناهار یا میان وعده میل کنید.

سالم ترین میوه ها برای افراد مبتلا به دیابت

همه میوه ها دارای ویتامین ها، فیتوکمیکال ها و سایر مواردی هستند که آنها را برای شما مفید می کند. اما برخی از آنها احتمال ابتلا به بیماری مزمن را کاهش می دهند:

  • تمشک ها. یک فنجان توت خام 62 کالری، 14 گرم کربوهیدرات و 7.6 گرم فیبر دارد.
  • توت فرنگی. یک فنجان توت فرنگی کامل 46 کالری، 11 گرم کربوهیدرات و 3 گرم فیبر دارد.
  • گوجه فرنگیها. یک فنجان گوجه فرنگی ورقه شده یا خرد شده 32 کالری، 7 گرم کربوهیدرات و 2 گرم فیبر دارد.
  • پرتقال ها. یک پرتقال متوسط ​​69 کالری، 17 گرم کربوهیدرات و 3 گرم فیبر دارد.

میوه هایی با GI پایین

فیبر موجود در میوه های تازه به پایین نگه داشتن بیشتر آنها در مقیاس GI (55 یا کمتر) کمک می کند. مثالها عبارتند از:

  • سیب
  • پرتقال
  • موز
  • انبه
  • خرما
  • گلابی

میوه های با GI بالا

چند میوه در انتهای بالاتر مقیاس GI (70 یا بالاتر) قرار دارند. این شامل:

  • آناناس
  • هندوانه

نظرات کاربران

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب سایت تفریحی آلناز تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × چهار =

مشاهده بیشتر